Ga terug
–+ servings
Halloumi fettuccini alfredo
Recept afdrukken
Laat je review achter!

halloumi fettuccini alfredo

halloumi fettuccini alfredo
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: halloumi fettuccini alfredo
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram fettuccini
  • 1 blok halloumi, in blokjes gesneden
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el olie
  • 1 el boter
  • 200 ml slagroom
  • 90 gram parmezaanse kaas
  • peper
  • peterselie

Instructies

  • Kook de fettuccini in gezouten water tot al dente.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Breng de halloumi op smaak met de Italiaanse kruiden en bak aan tot rondom goudbruin en krokant (zal eerst veel vocht vrijkomen dus houd op het vuur tot dit verdampt, daarna bakt de halloumi snel). Haal uit de pan en zet opzij.
  • Verhit de boter en voeg de slagroom toe, laat inkoken tot ongeveer 2/3.
  • Voeg de parmezaanse kaas toe, breng op smaak met peper en roer door tot dit gesmolten is. Voeg dan de gekookte pasta en de halloumi toe aan de pan en meng door.
  • Serveer de pasta met fijngehakte peterselie en optioneel wat extra parmezaan.

Notities

Dit soort sauzen worden altijd een stuk dikker nadat de pasta van het vuur af is. De truc voor een romige pasta is dat de saus iets dunner is dan je zou willen en dan haal je de pan van het vuur. Wacht een minuut, dan dikt de saus in, en meng dan nogmaals goed door. Serveer daarna direct.